Light Dark

La evenimentele din seria ”Clubul Profesioniștilor în Imobiliare” din 2014 au participat 700 de agenți imobiliari. Ce au obținut aceștia în urma participării?

Adrian Erimescu CPI IasiÎnainte de a vorbi despre ce s-a întâmplat anul trecut la evenimentele din seria ”Clubul Profesioniștilor în Imobiliare”, să prezentăm câteva cifre: au avut loc 13 întâlniri CPI, care au totalizat 44 de ore de training în 6 orașe, la care au participat 700 de agenți ce au urmărit 12 speakeri cu experiență (Claudiu Bleonț, Ileana Preda, Claudiu Popovici, Eusebiu Burcaș, Florin Ghindă, Ionuț Rusu, Alexandra Pode, Valentin Oanțo, Victor Zaharia, Iulian Niculae, Severin Sânzianu, Adrian Erimescu).

buton_infografic_CPI

CPI Cluj

Dezvoltare personală și profesională

Acum, că am lămurit aspectul cantitativ și l-am atins și pe cel calitativ, prin menționarea speakerilor, să ne concentrăm asupra celui din urmă. Evenimentele din seria ”Clubul Profesioniștilor în Imobiliare”, care anul trecut a revenit în orașele mari din țară, după o pauză de trei ani, sunt organizate de Imobiliare.ro și susțin dezvoltarea personală și profesională, într-o comunitate profesională, a agenților și brokerilor imobiliari. În cadrul acestor evenimente, participanții, în special agenți și brokeri imobiliari – dar nu numai –, au ocazia să învețe lucruri noi, care să-i ajute în activitatea lor profesională, dar și să se dezvolte personal, atât prin interacțiunea cu invitații speciali, cât și prin networking-ul cu colegii de breaslă. Nu de puține ori am asistat, ca jurnalist cu urechile întotdeauna la pândă, la istorisiri imobiliare, la relatarea unor experiențe profesionale interesante, la situații cu care anumiți agenți s-au confruntat și pe care colegii lor le-au asimilat astfel. Deși nu am folosit niciodată fără acordul povestitorului informațiile auzite, am plecat întotdeauna de la aceste evenimente cu subiecte noi. Sunt convins că și agenții imobiliari au plecat întotdeauna de la CPI cu ceva în plus față de momentul venirii.

victor zaharia

Victor Zaharia: ”CPI a crescut enorm calitativ”

”CPI s-a născut din dorința a mai multor oameni din domeniu de a avea un astfel de eveniment, în care să facem networking în vederea colaborării și unde să învățam unii de la alții. Această dorință a coincis cu evenimentul Imobiliare.ro «Vaccinul anticriză», pe care eu l-am perceput ca fiind de cotitură în viața agenților imobiliari. Mesajul său declarat era de a ridica calitatea serviciilor oferite și de a face o schimbare radicală în calitatea personală a agenților. Imobiliare.ro a înțeles foarte bine că e nevoie de o creștere a calității agentului imobiliar pentru că acesta la rândul său să ofere mai multă valoare clienților săi și să nu fie confundat cu «taximetriștii» care îi duc pur și simplu la adresă”, spune Victor Zaharia, (foto sus) manager al companiei de consultanță imobiliară Move Real Estate, unul dintre speakerii consacrați ai CPI și una dintre prezențele permanente ale evenimentului. ”Imobiliare.ro s-a implicat, lună de lună, din toate punctele de vedere: financiar, logistic, conceptual. CPI a crescut enorm calitativ, au fost invitați cei mai buni traineri ai României, cei mai tari antreprenori din industrie, și bineînțeles au participat cei mai buni agenți. Nu a existat un eveniment CPI de la care să nu pleci cu ceva important și valoros. Am văzut o schimbare în rândul celor care vin la CPI, merg la diverse cursuri, traininguri și au devenit mult mai conștienți de necesitatea dezvoltării personale. Sunt convins că au cules și roade de pe urma acestor schimbări grozave.”

CPI Tm (9)

CPI în marile orașe

Evenimentele din București și cele din țară au semănat ca abordare, însă au fost un pic diferite din perspectiva prezentărilor: în Cluj, Timișoara, Brașov, Constanța și Iași, Imobiliare.ro a prezentat rezultatele câte unui sondaj care analiza comportamentul agenților imobiliari locali față de clienții lor potențiali. Astfel, în fiecari oraș, brokerii au aflat câți dintre ei răspund la telefoanele inițiale ale clientului potențial, câți îl contactează după acest prim apel, în ce mod o fac (email sau telefon), câți răspund la email-urile trimise de un potențial client, în cât timp revin cu date suplimentare.

Recomandă o carte!

Prin articolele de pe platforma Conținut pentru Profesioniștii în Imobiliare – hub.imobiliare.ro – am redat cât mai fidel atmosfera și informațiile prezentate în sala de conferințe, fără să dezvăluim prea mult din ”secretele” profesionale ale speakerilor. În total, în 2014, am scris 244 de articole, citite, în fiecare lună, de peste 4.700 de vizitatori unici și am creat și o comunitate pe Facebook, care numără peste 1.400 de membri. Și pentru că a venit vorba despre comunitate, la început de an continuăm demersul nostru de a susține dezvoltarea personală și profesională a agenților și brokerilor imobiliari, printr-un concurs: ”Recomandă o carte care merită citită în 2015”. To ce trebuie să faceți este să recomandați, pe Facebook, o carte despre care credeți că merită citită și de colegii de breaslă, și să provocați și alți colegi să recomande cărți citite de ei. Noi vom centraliza recomandările voastre, vom face un top 10 al celor mai recomandate cărți, iar 10 dintre voi vor câștiga una din cele 10 cărţi din top.

Dacă vrei să vezi cum a arătat pentru agentul imobiliar anul 2014 din punct de vedere al dezvoltării profesionale, accesează INFOGRAFICUL pe care ți l-am pregătit.

buton_infografic_CPI