Light Dark

În momentul de față, nu putem spune că ne confruntăm cu o criză financiară în România, ci mai degrabă cu un blocaj apărut pe fondul pandemiei de coronavirus. Aflăm ce va urma însă la nivelul economiei și cum ne putem proteja finanțele personale și finanțele firmelor, de la trainerul și coach-ul financiar Eusebiu Burcaș.

“Să nu confundăm criza sanitară cu povestea financiară ce o să urmeze”, a ținut să atenționeze coach-ul financiar în cadrul celui mai nou webinar CPI, la care au participat 150 de profesioniști în imobiliare.

El a adăugat că, într-adevăr, unele efecte produse de pandemie încep să se resimtă în turism, pe zona de transporturi, în organizarea de evenimente, în cazul restaurantelor și în retail, toate aceste activități fiind lovite brusc de blocaj, dar și că la ora actuală nu putem spune că ne confruntăm cu o criză financiară. În plus, contextul din prezent este cât se poate de diferit față de cel care a stat la baza recesiunii din 2007-2008. Guvernele au reacționat destul de rapid de această dată și au început să injecteze bani în economie. Mai mult, există în continuare sectoare în care pandemia nu a schimbat foarte multe lucruri, precum cel de IT sau chiar și cel al construcțiilor.

Cu toate acestea, Burcaș consideră că tot acest blocaj apărut din cauza COVID-19 va antrena după sine o criză financiară și că aceasta va fi, cel mai probabil, similară cu Marea Recesiune din anii ’30, dinaintea celui de-al Doilea Război Mondial.

Putem spune că încă mai avem timp să ne pregătim pentru adevărata situație dificilă cu care ne vom confrunta în lunile următoare. Iar totul trebuie să pornească cu strângerea unui fond de urgență. “Faceți-vă un tub de oxigen financiar, un buffer financiar, care să vă asigure traiul în caz de situații speciale, pe măcar trei luni. Ar fi ideal pe șase luni”, i-a sfătuit Burcaș pe participanții la webinarul CPI.

Află și alte sfaturi date de trainerul responsabil pentru educația financiară a cel puțin 100.000 de români, din video-ul de mai jos.

CPI Webinar este o inițiativă Imobiliare.ro. Seria continuă, în curând. Prin fiecare webinar ne propunem să păstrăm strânsă legătura cu cei din breaslă, acesta fiind un instrument la care vom apela des, care ne va ajuta să colaborăm mai bine, în această perioadă tensionată pe care o traversăm pe fondul răspândirii COVID-19, și să găsim cele mai bune soluții la diverse probleme cu care se confruntă atât agenții imobiliari, cât și dezvoltatorii.

CPI Webinar: Cinci pași simpli propuși vânzătorilor în vreme de COVID-19 de un trainer cu experiență internațională

CPI Webinar: Cum să-ți faci branding corect în această perioadă? Strategii pentru profesioniști în imobiliare

CPI Webinar: Cum promovezi proprietățile din portofoliu folosind telefonul mobil? Este mai simplu decât ai crede să-i faci pe cumpărători să se simtă ca la vizionare

CPI Webinar: Cum faci imobiliare în Brașov pe timp de pandemie? Preferințele clienților și pregătirile pentru vizionare