Light Dark

Asociația Brokerilor Imobiliari (ABI) organizează, la finalul acestei luni, trei zile de cursuri online pentru cei care vor să obțină o diplomă în domeniu.

Cursurile se vor desfășura în perioada 28-30 aprilie, de la 9:00 la 18:00, și se adresează tuturor celor din domeniu, indiferent dacă sunt sau nu membri ai asociației, cu condiția ca aceștia să aibă cel puțin studii medii. În prima zi, participanții vor învăța noțiuni de bază cu privire la piața imobiliară, rolul agentului și brokerului imobiliar, și cu privire la finanțarea tranzacțiilor imobiliare. În plus, ei își vor dezvolta o serie de competențe pentru utilizarea soft-urilor de gestiune și CRM imobiliar.

A doua zi este dedicată noțiunilor de drept și legislație în activitatea imobiliară, de management general și obținerii competențelor necesare de comunicare și negociere în intermedierea imobiliară.

Ultima zi a cursurilor online cuprinde noțiuni generale de cadastru și carte funciară, dar și informații cu privire la contractele standardizate de intermediere imobiliară, dar și la contractele de exclusivitate și de reprezentare. Cursanții se vor familiariza, totodată, cu o serie de noțiuni și tehnici de marketing pe 30 aprilie.

Diploma se obține doar după ce participanții vor da un examen de absolvire. Acesta va avea loc după ieșirea din statea de urgență instituită la nivel național.

Școala de brokeri imobiliari lansată de ABI este acreditată de Autoritatea Națională pentru Calificări. Vă reamintim că, la ora actuală, în Senat există o propunere legislativă pentru reglementarea activității din domeniu și implementarea unui mecanism de atestare pentru cei care vor să activeze în imobiliare. Acesta implică șase luni de cursuri, dintre care trei de practică, și un examen de certificare dat în fața unei comisii. Reprezentanții ABI dau asigurări că vor face eforturi astfel încât, dacă legea intră în vigoare, cursurile să poată fi echivalate.

Taxa de participare la cursurile online de broker imobiliar organizate de ABI este de 600 de lei. Membrii asociației primesc un discount de 50%. Detalii despre modalitățile de înscriere pot fi găsite aici.

Citește și: Cursuri online și facilități gratuite. Cum vine ABI în întâmpinarea brokerilor imobiliari?

Citește și: Raport negativ pentru legea agenților imobiliari la Comisia pentru muncă. Motivația senatorilor

Citește și: Tranzacțiile imobiliare din România, după o lună de COVID-19. Peste 48.000 de imobile vândute – DATE OFICIALE