Light Dark

29 de ani de experiență pe piața imobiliară, un portofoliu ce cuprinde ansambluri rezidențiale construite în orașe ca București, Constanța, Oradea sau Ploiești, comunități extinse și planuri ambițioase pentru următorii ani. Așa poate fi descrisă, pe scurt, activitatea singurul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București. Pentru toate eforturile, donațiile și investițiile consistente făcute cu scopul de a crește calitatea vieții locuitorilor care numesc proiectele sale “acasă”, Impact Developer & Contractor este “Dezvoltatorul Viitorului”.

Impact a fost una dintre primele companii private de real estate din România din perioada post-comunistă. Activitatea sa a fost concentrată, pentru început, pe construcția de case, apoi făcându-se tranziția către proiecte complexe. Doar în perioada 1997-2010, au fost dezvoltate 14 ansambluri rezidențiale, în Capitală și în alte orașe din țară, care includ un total de circa 3.500 de locuitori.

La ora actuală, compania are în derulare trei mari proiecte în București și Constanța, dintre care poate cel mai cunoscut este Greenfield Băneasa, ce include deja o comunitate de circa 6.000 de locuitori și își va continua expansiunea până în 2028.

În ciuda provocărilor resimțite de noi toți pe fondul crizei sanitare, dezvoltatorul nu și-a ridicat piciorul de pe pedala de accelerație în 2020, ci și-a continuat investițiile. Mai mult, a venit în întâmpinarea clienților cu oferte în pas cu tendințele apărute pe fondul pandemiei.

S-a putut observa, de exemplu, un interes crescut în rândul cumpărătorilor pentru locuințele care dispun de un spațiu pentru amenajarea unui birou acasă. Acest comportament a apărut odată ce sistemul work from home a fost adoptat de tot mai mulți angajați, dar și oameni de business. Într-unul dintre proiectele sale din București, Luxuria Residence, dezvoltatorul a gândit un produs care să vină direct în întâmpinarea acestor cerințe – apartamentul cu 2 camere și office.

O altă tendință apărută, în special în contextul izolării de la începutul pandemiei, a fost cea legată de dorința tot mai mare a celor interesați de achiziția unei locuințe pentru mai mult spațiu verde. În acest sens, dezvoltatorul a venit în întâmpinarea lor cu locuințe, cu grădină sau terasă spațioasă, în proiectul său fanion Greenfield Băneasa, supranumit “cartierul îmbrățișat de pădure”.

Anul trecut, de altfel, s-a demarat faza de dezvoltare Panoramic Apartments din acest ansamblu care va răspunde exact acestor cerințe. Locuințele vor fi finalizate pe parcursul lui 2021.

Spații verzi în ansamblul rezidențial Greenfield Băneasa din sectorul 1 al Capitalei

Întotdeauna am construit proiecte având la bază perspectivele și așteptările clienților. Este lucrul care ne ajută să construim concepte de locuire de succes, pentru noi fiind vital impactul pe care îl au proiectele noastre asupra cumpărătorilor și investitorilor”, ne-a declarat Sorin Apostol, CEO-ul Impact Developer & Contractor.

Pentru investitori, recent dezvoltatorul a anunțat o emisiune de obligațiuni de 6 milioane de euro.

Procesul de comunicare cu clienții a fost, la rândul său, adaptat în 2020 pentru a facilita accesul la informații inclusiv de la distanță. S-au organizat întâlniri prin Whatsapp și Skype, s-au făcut vizionări video și au fost folosite tururile virtuale. Iar această abordare va fi păstrată și pe viitor, spun reprezentanții companiei.

Cum pui bazele unei comunități durabile? Perspectiva dezvoltatorului

Un proiect rezidențial nu se rezumă doar la simpla construcție a unor case sau blocuri. Extrem de importantă este comunitatea pe care reușești, ca dezvoltator, să o creezi și stilul de viață pe care îl pui la dispoziția rezidenților.

Elementele cheie pe care noi le integrăm în proiectele noastre sunt – sustenabilitatea, calitatea construcției și a finisajelor, includerea unei zone ample de spații verzi, accesul la zone de retail și entertainment. Construirea unei comunități durabile necesită o planificare atentă, timp și investiții financiare considerabile”, ne-a explicat Sorin Apostol.

În dezvoltarea celor două ansambluri aflate, în prezent, în construcție în București a fost luată în calcul încă de la început încadrarea lor în categoria clădirilor verzi, ne-a mai spus CEO-ul Impact Developer & Contractor. Luxuria Residence, primul ansamblu dedicat segmentului premium din portofoliul dezvoltatorului, deține certificare BREEAM Excellent. În continuare, toate proiectele viitoare ale Impact vor urmări acest obiectiv.

Luxuria Residence este dezvoltat pe un teren de 22.500 de mp. 42% din suprafață, alocată spațiilor verzi

“Este de datoria noastră, ca dezvoltator, să gestionăm în mod responsabil efectele activității noastre asupra mediului înconjurător și asupra oamenilor, fapt pentru care considerăm că obiectivul nostru pe termen lung, precum al oricărui dezvoltator, trebuie să aibă un scop precis – să avem un impact pozitiv asupra mediului și societății”, spune CEO-ul Impact.

Facilitățile sunt și ele extrem de importante, dacă vrei să le oferi locuitorilor un stil de viață cât mai calitativ. “Pentru noi, construirea unui mix de facilități în orice proiect pe are îl dezvoltăm este un must have, reprezentând motorul formării unei comunități” , explică Apostol.

Poate cel mai bun exemplu, în acest caz, vine din Greenfield Băneasa, unde dezvoltatorul a demarat construcția celui mai mare centru comunitar dedicat comunității rezidențiale. Proiectul Greenfield Plaza va fi dezvoltat pe o suprafață de 21.496 de mp și include un strip mall, spații wellness cu sală de sport, SPA-uri, teren de tenis, bazin semi-olimpic, piscină interioară și exterioară și o clădire de birouri. De altfel, Greenfield Plaza este primul proiect comercial demarat de Impact.

Investiția totală a companiei se ridică la 12 milioane de euro și nu urmărește un randament comercial direct, ci creșterea calității vieții rezidenților” , spune Sorin Apostol.

Toate aceste noi facilități se adaugă la investițiile importante făcute de dezvoltator pe zona de transport pentru rezidenți și la demersurile inițiate pentru a deschide o școală și o grădiniță publică în cadrul ansamblului prin donarea terenului și proiectului necesar construirii acestora către Primăria Municipiului București.

În celălalt proiect din Capitală, Luxuria Residence, a fost făcută o investiție de 500.000 de euro doar în amenajarea parcului privat din cadrul ansamblului, care dispune de o suprafață de 2.500 de mp. Rezidenții vor avea acces totodată la un lounge și la o sală de fitness.

În cazul ansamblului Boreal Plus, primul dedicat segmentului premium construit de Impact în afara Capitalei, o parte a terenului a fost vândută către Kaufland, pentru ca rezidenții să aibă acces la o zonă de retail. În plus, Primăria din Constanța tocmai a eliberat certificatul de urbanism pentru construirea unei grădinițe în acest cartier.

Stare de bine, siguranță și confort

De aproape un an, locuințele noastre au devenit un refugiu în contextul pandemiei. Tocmai pentru că ne petrecem mai mult timp în interior, trebuie să simțim acea stare de bine de fiecare dată când trecem pragul casei noastre.

Spațiile vitrate ample, care eficientizează pătrunderea luminii naturale în apartamente în cea mai mare parte a timpului, sunt doar unul dintre aspectele luate în considerare de dezvoltator pentru a oferi un confort crescut viitorilor proprietari.

Interior Greenfield Băneasa

Calitatea aerului din interior este asigurată prin sisteme de ventilație performante și se folosesc finisaje și dotări premium, precum încălzirea prin pardoseală.

Interior Luxuria Residence

Siguranța nu este nici ea neglijată, cât despre materialele folosite în construcția clădirilor care fac parte din proiectele dezvoltatorului, acestea sunt durabile și contribuie la crearea unui mediu mai sănătos pentru locuitori, având totodată un impact redus asupra naturii.

Proiectele noastre sunt construite cu un foarte mare simț de responsabilitate și se supun unor norme de construire riguroase. Pentru fiecare proiect dezvoltat, ne raportăm la cele mai noi norme anti-seismice, care prevăd rezistența la cutremure de peste 8 grade pe scara Richter, precum și spații ALA (n.r. adăposturi de protecție civilă)”, a declarat Sorin Apostol.

Noi proiecte marca Impact

Expansiunea dezvoltatorului continuă la nivel național. “Ne propunem să creștem calitatea locuirii, motiv pentru care în următorii ani vom implementa conceptele noastre de succes, Greenfield și Luxuria, și în alte zone ale țării” , ne-a explicat CEO-ul Impact Developer & Contractor.

Chiar anul acesta, conceptul Greenfield va fi adus și la Iași. Noul ansamblu rezidențial va fi construit pe un teren de aproape 5 hectare situat în zona Copou și va avea o valoare estimată la 115,8 milioane de euro.

Greenfield Băneasa la finalizarea lucrărilor

În paralel, dezvoltatorul continuă lucrările pentru proiectul Greenfield din București cu fazele Panoramic Apartments (2020-2021), Cartierul Teilor (2021-2024) și Cartierul Castanilor (2023-2028).

Luxuria Residence la finalizarea lucrărilor

Și proiectul Luxuria Residence avansează, ultima fază a acestuia urmând să fie definitivată în primăvara anului 2021. Este vorba despre 130 de apartamente din totalul de 630 cât va cuprinde proiectul la finalizare.

Acest interviu face parte din proiectul editorial „Dezvoltatorul Viitorului” prin care ne propunem să aducem în prim-plan acele branduri care lansează proiecte ce vor aduce plus-valoare pieței locale, se implică, fac investiții importante și dezvoltă adevărate comunități. Află mai multe aici.

Citește și: DEZVOLTATORUL VIITORULUI – Nu doar un proiect imobiliar, un micro-univers. Cu o viziune bine definită pe termen lung, acest dezvoltator crește o comunitate care va ajunge la 30.000 de locuitori

Citește și: DEZVOLTATORUL VIITORULUI – Proiectele sale scot la iveală farmecul Bucureștiului de altă dată. „Există în continuare un potențial uriaș de creștere pe termen lung”

Citește și: DEZVOLTATORUL VIITORULUI – Grijă pentru cumpărător și focus pe brownfield. „Ne străduim să aducem la viață proiecte care răspund nu doar nevoilor de astăzi, ci anticipează necesitățile de mâine”