Light Dark

Raportul Imobiliare.ro Market 260 “Piața imobiliară rezidențială, T3 2023” s-a numărat, alături de Raportul asupra stabilității financiare elaborat de Banca Națională a României, printre sursele de informații cu privire la perspectivele evoluției pieței rezidențiale și de creditare analizate cu scopul lansării programului Noua Casă 2024.

Raportul a fost menționat în Nota de fundamentare aferentă Proiectul de Hotărâre care aproba normele de implementare pentru programul guvernamental Noua Casă în 2024.

Vă reamintim că guvernul a dat undă verde programului Noua Casă 2024 cu un plafon de 1 miliard de lei. Acesta a fost lansat în 2009, sub denumirea Prima Casă, iar de atunci și până la finele anului trecut au fost acordate prin intermediul său 333.219 garanţii și promisiuni de garantare în valoare totală de 31,57 miliarde lei, ce au susținut credite în valoare de 63,8 miliarde lei.

Imobiliare.ro dovedește astfel încă o dată că este cea mai credibilă sursă de informații imobiliare din România și își menține poziția de principal furnizor de date și statistici relevante despre evoluția pieței rezidențiale și a celei de creditare, integrând servicii de brokeraj de credite furnizate prin Imobiliare.ro Finance.

Extras din Nota de Fundamentare pentru completarea art 3 din anexa nr 1 la Hotărârea Guvernului nr 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului Noua Casă

Consultă documentul integral AICI.

Descarcă AICI gratuit Raportul Imobiliare.ro Market 360 “Piața imobiliară rezidențială, T3 2023”.

Imobiliare.ro Market 360 este prima platformă online de informații imobiliare din România, dezvoltată de Imobiliare.ro în cadrul unei colaborări cu experți statisticieni și evaluatori de top din țară și din străinătate.

Rapoartele Imobiliare.ro Market 360 privind evoluția pieței rezidențiale la nivel național și regional sunt disponibile din 2017. Până în prezent peste 35.000 de astfel de rapoarte au fost descărcate de jucătorii din real estate interesați să afle informații relevante din domeniu și nu numai.

O nouă analiză de piață a fost lansată recent. Raportul Imobiliare.ro 360 “Piața imobiliară rezidențială, T4 2023” poate fi descărcat gratuit AICI. Cuprinde cele mai noi informații despre:

  • cererea și oferta de proprietăți rezidențiale listate la vânzare
  • evoluția prețurilor apartamentelor în marile orașe
  • perioada de vânzare a apartamentelor și marja de negociere în marile orașe
  • tranzacții imobiliare în județele cu cele mai puternice piețe rezidențiale din țară
  • autorizații de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale și locuințe finalizate la nivel național
  • tendințe la nivelul pieței de creditare și previziuni pentru perioada următoare
  • cererea și oferta de proprietăți rezidențiale disponibile la închiriere
  • prețuri solicitate la închiriere în marile orașe.

market 360