Light Dark

Când spui imobiliare, la ce te gândești? Cărămidă, mortar și beton? Nu. Aceste lucruri par mai degrabă triviale, atunci când iei în considerare emoțiile uneori copleșitoare pe care le simt cei implicați în orice proces de vânzare-cumpărare, faptul că vise devin realitate zi de zi în imobiliare, comunități se formează și adună laolaltă oameni cu aceleași valori sau aspirații și familii reușesc să obțină acea liniște și siguranță neprețuită de acasă.

Și cine rezonează cu adevărat cu toate acestea, iar în plus are căldura și viziunea necesară pentru a aduce împreună omul și locuința potrivită? Dar răbdarea, perseverența, atenția și puterea de a planifica totul până în cel mai mic detaliu? Cu siguranță, femeia.

Sărbătorim femeile care și-au dedicat timpul și priceperea sectorului rezidențial al lumii imobiliare. Credem cu tărie că energia feminină este vitală în acest domeniu și ne dorim să le încurajăm pe cele care se gândesc să ia drumul unei cariere în imobiliare oferindu-le un sfat și o vorbă bună din partea altor doamne și domnișoare care fac deja performanță în real estate.

Astăzi aflăm de ce poate să exceleze o femeie în sectorul de real estate de la Ioana Oltean, CEO Napoca Imobiliare, agenție imobiliară lansată încă din 2014 în Cluj-Napoca, cu numeroase premii câștigate de-a lungul timpului pentru activitatea sa.

Ioana este de părere că femeile au mai multe atuuri în vânzarea proprietăților rezidențiale. În primul rând, atunci când fac astfel de achiziții oamenii iau deciziile bazându-se în mare parte pe emoții și pe nevoile pe care le au familiile lor. Marele avantaj pe care îl au femeile din real estate este dat de abilitatea lor de a identifica mai ușor aceste lucruri.

Organizarea este, de asemenea, un plus când lucrezi în imobiliare, iar femeile au în mod natural tendința de a fi foarte pricepute și la acest capitol.

“Dacă se și perfecționează continuu, are mereu o prezență îngrijită și dă dovadă de integritate și transparență, o femeie poate să exceleze în acest domeniu”, ne-a explicat Ioana Oltean.

Din păcate, însă, marele avantaj al celor care pornesc pe drumul unei cariere în imobiliare poate fi și cel mai aprig dușman al lor. “Din experiența mea de peste 15 ani în acest domeniu, am observat că femeile renunță mult mai repede la el decât bărbații din același motiv pentru care spuneam mai sus că pot excela, pentru că identifică mai bine emoțiile clienților”, spune fondatoarea agenției clujene.

Ea vine și cu un sfat pentru cele care se gândesc să intre în imobiliare – să nu ia personal feedback-ul primit de la clienți. “Clienții nu au probleme cu tine ca femeie, ci doar cu tine ca profesionist. Dacă greșești, clientul te taxează prin feedback, prin dorința de a negocia și așa mai departe. Atunci trebuie să fii puternică, echilibrată emoțional și să-ți adresezi mereu o întrebare – ce trebuie să fac diferit pentru ca în viitor gradul de satisfacție al clientului meu să fie maximizat?”, explică Ioana Oltean, adăugând că o astfel de atitudine, susținută de educație continuă și de 8 ore lucrate eficient pe zi, nu are cum să nu genereze rezultatele dorite.