Light Dark

Verificarea clienților potențiali este unul dintre pașii importanți atunci când vinde vorba despre reușita unei tranzacții.

http://www.dreamstime.com/stock-image-old-ventilator-european-banknotes-image29278651În cazul în care clientul pe care îl consiliați din punct de vedere imobiliar este o firmă, ar fi bine să vă asigurați de solvabilitatea societății comerciale respective, precum și de statutul său din punct de vedere al activității. Nu vă amăgiți că nu vi se mai poate întâmpla nimic după ce ați încheiat tranzacția și v-ați încasat comisionul.

„Autorităţile fiscale nu vor lua în considerare o tranzacţie efectuată de un contribuabil declarat inactiv, cu excepţia livrărilor de bunuri efectuate în cadrul procedurii de executare silită, ceea ce poate să însemne inclusiv confiscarea veniturilor obținute din vânzarea către un contribuabil inactiv”, spune Reimond Zara, director general MemoX, aplicația pentru verificarea simplă, rapidă și în timp real a informațiilor fiscale despre companii, lansată de grupul de firme QuickMobile.

Iar numărul firmelor din România inactive fiscal este destul de mare: peste 230.000 de companii din totalul de 1,4 milioane, potrivit unei analize MemoX. Primele 10 județe din țară în funcție de cifra de afaceri din 2014 numără peste 180.000 de firme inactive fiscal. Dintre acestea, peste 90.000 sunt doar în București, urmate de Cluj și Constanța, fiecare cu câte 14.000 de firme inactive fiscal, Timiș cu 13.000, respectiv Brașov și Ilfov, fiecare cu câte 11.000. ”Având în vedere procentul destul de mare al companiilor inactive fiscal din România, MemoX ajută companiile să economisească cele mai importante resurse, timpul și banii, verificând automat partenerii de afaceri din portofoliu, cu un singur click, și afișând într-un tabel firmele cu probleme”, mai spune Reimond Zara.