Light Dark

Românilor le ”sare muștarul” repede. Conaționalii noștri sunt pe locul doi în topul certăreților care intră în conflicte cu vecinii.

dreamstime_s_40122968Unul dintre lucrurile la care ar fi bine să vă uitați atunci când analizați o locuință pentru a o lua în portofoliu este reprezentat de vecinii din zonă. Locuința poate fi minunată și potrivită pentru unul dintre clienții voștri, dar dacă noaptea zona răsună din cauza muzicii date la maximum de unul dintre vecini, noii proprietari nu se vor simți bine.

Iar românii sunt în topul certăreților atunci când vine vorba de vecini, un motiv în plus să acordați atenție acestui aspect. Cei care sunt cei mai predispuşi să se înfurie, conform răspunsurilor acordate chiar de ei, sunt turcii (75 procente), fiind urmaţi de români (73 procente), şi de cehi, care se situează pe locul trei (72 procente), potrivit studiului “Trăind în Europa”, în cadrul căruia E.ON și Kantar EMNID au chestionat circa 8.000 de oameni din Germania, Marea Britanie, Italia, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia și Ungaria în luna decembrie 2016.

Sondajul a mai arătat că o treime dintre respondenţii chestionaţi din Germania, Marea Britanie, Ungaria şi Suedia nu s-au simţit niciodată deranjaţi de vecinii lor.

Românii  se ceartă cu vecinii cel mai des din cauza zgomotului şi mirosurilor provenite de la gătit. Zgomotul este, de altfel, unul dintre principalele motive de ceartă și în restul Europei. Jumătate dintre europeni se ceartă în mod voit şi des cu vecinii lor. Totuşi, aceste dispute nu se referă la amplasarea gardului de sârmă dintre case sau a copacilor.

Disputele privind gardurile vii şi alte tipuri de plante se află doar pe locul şapte în lista motivelor de certuri dintre vecini, conform studiului menționat. Pe primul loc, cu o marjă mare şi indiferent de care dintre ţările europene este vorba, se află zgomotul produs de copii, petreceri sau de muzica dată la maximum.

Un total de 42 de procente, practic aproape jumătate dintre germani, s-au certat cel puţin o dată cu vecinii lor din acest motiv. De asemenea, din perspectiva europenilor, tot o medie de 42 de procente consideră că zgomotul este motivul numărul unu al disputelor. 14 procente dintre cei chestionaţi plasează la mare distanţă, pe locul doi, motivul vecinilor curioşi şi nepoftiţi, în timp ce locul trei revine animalelor de companie, care sunt percepute ca fiind deranjante.

Grătarele, despre care se crede deseori că sunt motive de certuri, se situează mai jos în listă, pe locul opt, în cadrul sondajului de opinie (4 procente). Certurile sunt mai degrabă cauzate de blocarea accesului la locurile de parcare, de zgomotul motoarele automobilelor lăsate pornite sau de mirosurile neplăcute.