Light Dark

Xella România, filiala locală a grupului Xella, lider mondial în furnizarea de soluții pentru materiale de construcții și industrii conexe, a semnat un acord cu două fonduri de capital privat din Polonia privind achiziția grupului Macon, cel mai mare producător de BCA din România și unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții de pe piața locală.

Xella România cumpără Grupul Macon

Grupul Macon a funcționat în România peste 50 de ani și deține unități de producție în Deva, Oradea, Târgu Jiu și Vadu Crișului. Compania cuprinde patru divizii – BCA, prefabricate din beton, var și teracotă –  și a avut o cifră de afaceri de circa 32 de milioane de euro în 2016.

Cele două fonduri de capital privat sunt gestionate de Enterprise Investors, una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrală și de Est.

“Prin achiziția grupului Macon, Xella devine unul dintre liderii pieței locale de materiale de construcții și principalul producător de BCA din România. Xella devine un jucător important pe piața de var și elemente prefabricate din beton și își atinge obiectivul de a fi lider în piețe regionale, prin intermediul unor achiziții strategice”, a declarant Dr. Jochen Fabritius, CEO Xella Group, potrivit unui comunicat de presă emis de companie.

“Xella continua să fie pe o traiectorie de creștere promițătoare și se concentrează la nivel pan-european pe livrarea de soluții în construcții, cu valoare adăugată, pentru a genera o creștere profitabilă și sustenabilă”, a mai adăugat acesta.

Tranzacția ar putea fi încheiată în prima jumătate a anului viitor, după obținerea aprobării Consiliului Concurenței.

Părțile implicate în tranzacție au convenit să ofere detalii suplimentare abia la finalizarea procedurilor.