Light Dark

A vrut să demonstreze că reprezentarea exclusivă nu poate fi aplicată pe piața imobiliară din România și apoi să se orientezi către un alt domeniu, dar propriile rezultate i-au arătat că greșea. Așa a luat o decizie care i-a schimbat radical parcursul carierei. În prezent, este președintele Asociației Profesionale a Agenților Imobiliari din România (APAIR) și încearcă să susțină educația altor colegi de brească și să îi ajute să facă mai ușor tranziția către acest mod de lucru.

igor postovanu presedinte apair

Igor Postovanu a ajuns să adopte reprezentarea exclusivă ca mod de lucru în 2013, în urma unei decizii luate însă cu câțiva ani înainte, după participarea la un curs organizat de asociația pe care, în prezent, o conduce din funcția de președinte.

“În 2010, am participat la cursul internațional CRS (Certified Residential Specialist) organizat de APAIR. Acolo am plantat primele semințe despre reprezentarea exclusivă. Îmi amintesc că m-am așezat în ultima bancă și am fost de acord cu tot ce a spus trainerul, dar am concluzionat că în România nu funcționează”, ne-a declarat Postovanu.

“A urmat o perioadă de 3 ani în care am încercat să adaptez conceptele americane la piața românească”, a mai povestit acesta, adăugând că în acea perioadă folosea în paralel reprezentarea exclusivă și sistemul clasic de lucru.

În 2013, a vrut să demonstreze că reprezentarea exclusivă nu funcționa pe piața locală, apoi să se orienteze către un alt domeniu. A avut însă o mare surpriză.

“Mi-am alocat o lună pentru acest lucru. Am decis să aplic 100% din ce am învățat la curs, fără să adaptez nimic. În prima săptămână am semnat un contract de listing din piața rece. Am încheiat tranzacția în 30 de zile. Era vorba despre un apartament cu 3 camere undeva prin Titan. De atunci m-am dedicat 100% reprezentării exclusive”, ne-a mai declarat președintele APAIR.

El spune că la început s-a lovit de mai multe provocări, printre acestea numărându-se lipsa cursurilor de specialitate. Astfel, acum încearcă să ajute agenții imobiliari să facă mai ușor tranziția la acest mod de lucru.

Citește și: Președinte APAIR – În 28 de ani de piață imobiliară, sistemul clasic de lucru a dus la scăderea încrederii clientului în agentul imobiliar. Doar 30% din tranzacții se fac prin agenții

Igor Postovanu va fi unul dintre trainerii care vor participa la tabăra imobiliară ReBOOTcamp organizată de APAIR, în perioada 26-29 septembrie, la Poiana Mărului. Aceasta este un proiect unic în țara noastră destinat în întregime reprezentării exclusive.

rebootcamp editia 2

Evenimentul va cuprinde 4 zile de învățare experențială, la care vor participa 3 traineri și 1 facilitator.

Organizatorii îi vor implica pe participanți în 24 de ore de training prin joc și învățare experiențială și le vor pune la dispoziție numeroase materiale de studiu. Orice întrebare pe tema reprezentării exclusive va putea să își găsească răspunsul în cadrul sesiunilor Q&A.

rebootcamp apair

Participanții vor primi certificate de absolvire la finalul celor 4 zile în tabăra imobiliară organizată de APAIR. Află mai multe detalii despre tabăra imobiliară AICI.

Aplică AICI pentru a participa la a doua ediție a evenimentului ReBOOTcamp. Înscrierile se încheie pe data de 12 septembrie.