Light Dark

Iulian Niculae se bucură de peste 25 de ani de experiență în lumea imobiliară. Prima interacțiune cu ideea de reprezentare exclusivă a avut-o în 2007, pentru ca trei ani mai târziu să facă integral tranziția către acest sistem de lucru. Ce l-a determinat să ia o astfel de decizie? Era convins că principiile reprezentării exclusive îi vor aduce eficiență și predictibilitate în afacere, spune el. Schimbarea modului de lucru nu a fost ușoară, dar se pare că a meritat. Iată care a fost cel mai mare obstacol de care s-a lovit la început și cum l-a depășit.

iulian niculae apair

“Obstacolul principal a fost în mintea mea, mai exact să găsesc răspunsul corect la întrebarea <de ce să nu mai comisionez cumpărătorul, atunci când reprezint exclusiv proprietarul?>. Mărturisesc că la primele tranzacții încheiate m-am simțit mai ciudat, un pic frustrat, însă totul s-a lămurit în momentul în care am schimbat mindset-ul, pentru că aici este problema”, ne-a declarat Iulian Niculae.

Mulțumirea pe care o observa în rândul celor pe care îi reprezenta în tranzacții a fost unul dintre aspectele care au cântărit greu în decizia finală de a adopta reprezentarea exclusivă ca mod de lucru. “M-au ajutat două componente – atitudinea proprietarului în timpul, dar mai ales după tranzacție, foarte bucuros și satisfăcut că agentul imobiliar i-a fost loial pe parcursul acesteia, dornic, ulterior, să te recomande din suflet, dar mai ales codul etic al Asociației Profesionale a Agenților Imobiliari din România (n.r. APAIR) pentru că acolo se află esența tare pe care se bazează modul de lucru în reprezentare”, ne-a mai explicat el.

Iulian Niculae susține, totodată, că pentru cei care intră acum în breasla agenților imobiliari, adoptarea reprezentării exclusive încă din prima zi este o mare oportunitate. “În afară de eficiență, predictibilitate și succes, îi asigur că vor lucra cu plăcere și vor fi apreciați pentru munca lor”, spune el.

Citește și: Curs gratuit organizat de APAIR în Constanța. Iată cum poți participa și tu

Niculae este și inițiatorul unui program unic în țara noastră, numit REbootCAMP, care se axează integral pe tema reprezentării exclusive și își propune să vină în întâmpinarea tuturor celor din breasla agenților imobiliari interesați să își completeze cunoștințele despre acest sistem de lucru, dar și să vină în sprijinul celor care se gândesc sau chiar fac, la ora actuală, tranziția către reprezentarea exclusivă.

Programul educațional intensiv, organizat de membrii APAIR, ia forma unei tabere imobiliare și a ajuns, în 2019, la a treia ediție. Imobiliare.ro este partenerul principal al acestui eveniment.

REbootCAMP cuprinde patru zile de traininguri intensive și de învățare experențială, alături de antrenament fizic și mental, într-un cadru restrâns, împreună cu trei traineri, un facilitator și cu un creator de context.

Unul dintre cei trei specialiști cu experiență în lucrul în reprezentare exclusivă care vor fi prezenți la următoarea ediție REbootCAMP, care se va desfășura în perioada 18-21 iulie, va fi chiar Iulian Niculae. I se vor mai alătura și Igor Postovanu, fostul președinte al APAIR și cel care se ocupă de managementul programelor educaționale ale asociației, și Ana-Maria Istrati, Realtor și membru APAIR care acționează pe piață doar ca specialist în Reprezentarea Vânzătorului.

Facilitatorul va fi Călin Iepure, public speaker și co-autorul volumului „Jocul vânzării”. Echipa REbootCAMP este completată de Cristina Neamțu, Realtor care activează pe piața din Brașov din 2014.

Participanții vor primi certificate de absolvire la finalul celor patru zile în tabăra imobiliară. Numărul de locuri este limitat, doar 20 fiind disponibile la această ediție a REbootCAMP.

Taxa de participare poate fi achitată în regim early booking doar până pe data de 5 iulie și este echivalentă cu 2.490 de lei/persoană, incluzând participarea la cursuri, cazarea și masa. Membrii APAIR beneficiază de un discount de 20%. Începând cu data de 5 iulie, taxa de participare va fi de 3.100 de lei/persoană, membrii APAIR având în continuare oportunitatea de a beneficia de un discount de 20%. Rezervă un loc AICI.

Citește și: După 6 ani de reprezentare, crede că succesul în domeniu nu ține atât de tacticile de vânzări, cât de abilitățile de relaționare cu oamenii

Citește și: Piața locală de consultanță imobiliară, estimată la 80 mil. euro. Se poate DUBLA pe termen mediu!

Citește și: Menține parteneriatele celei mai mari asociații dedicate agenților imobiliari din SUA cu organizații de pe tot globul. Ce sfaturi le dă românilor