Light Dark

Compania de facility și property management Facilitec, parte a grupului spaniol Mantor și unul dintre cei mai mari jucători din domeniu, a fost preluată de Momentum Capital, controlată de antreprenorul român David Canta.

Foto: Facebook

Facilitec, activă pe piața locală din 2007, are în portofoliu peste 300 de proprietăți și 142.640 de mp în Willbrook Platinum și Willbrokk Residential, la care se adaugă mai bine de 1.500 de apartamente și 75.000 de mp de spații de birouri.

Compania dispunea de o echipă cu peste 30 de angajați, condusă până acum de antreprenorii spanioli Diego Stuyck, Tomás Manjó și David Tortosa, iar la finele lui 2018 înregistra o cifră de afaceri de 1,4 milioane de euro. Pentru 2019 se estimase o creștere cu 35% a cifrei de afaceri.

„Suntem mândri că am făcut din Facilitec un nume reper pe piața de profil din România. Pentru noi este o decizie strategică care ne permite să ne focusăm pe zona de dezvoltare rezidențială cu Homing Properties, unde ne aflăm aproape de finalizare cu două proiecte în nordul capitalei și pe zona de construcții, cu Mantor”, a declarat Tomás Manjón.

Homing Properties este o altă companie parte a grupului Mantor. Din portofoliul acesteia fac parte ansamblurile rezidențiale Trastevere și Triana, situate în Voluntari, respectiv în zona de nord a Capitalei.

David Canta este unul dintre fondatorii companiei Commons și managing director și acționar Avison Young, cel mai mare broker de real estate din Canada, în România.