Light Dark

RE/MAX intră pe piața din Republica Moldova și intenționează să deschidă în 2020 cel puțin cinci birouri și să atragă o echipă de circa 50 de agenți imobiliari.

RE/MAX a demarat operațiunile de intrare pe piața din Republica Moldova de la începutul lui 2020 și până acum a fost semnat deja primul contract de franciză cu un birou – RE/MAX Invest. Agenția este deschisă în Chișinău și se află sub conducerea broker/owner-ului Adrian Țurcanu, absolvent al Academiei de Studii Economice din Moldova, care pe parcursul ultimilor 10 ani a activat în domeniul bancar, inclusiv pe poziții de management.

“După o discuție la București cu Președintele RE/MAX România și vizitatea celui mai de succes birou din România, RE/MAX Magnum, am înțeles că prin RE/MAX am oportunitatea de a deschide primul birou și să devin liderul consultanței imobiliare în țara mea, schimbând modul în care se tranzacționează proprietățile din Republica Moldova, ca parte dintr-un succes global”, a declarat Țurcanu.

Operațiunile RE/MAX Moldova vor fi controlate de o echipă locală care va colabora cu cea din România. Master franciza RE/MAX Moldova este deținută de Răzvan Cuc, președintele RE/MAX România, și de Alexei Curti.

Foto: Alexei Curti, Co-Președinte RE/MAX Moldova

Curti a ocupat în perioada 2008-2013 funcția de șef al departamentului juridic din cadrul Elita 5 Group, un grup de companii care dezvoltă afaceri în domeniul construcției blocurilor locative, pe segmentul spațiilor de retail (centrele comerciale Grand Hall și Baby Hall) și nu numai. Din 2013 și până în 2019, acesta a fost Directorul General al Elita 5 Group. În paralel, Alexei Curti a deținut și rolul de Director General al companiei de construcții Exdezcom SRL.

Piața imobiliară din Republica Moldova se află la ora actuală într-un stadiu de formare și înregistrează o evoluție constantă, potrivit reprezentanților RE/MAX. Anul trecut, la nivelul său s-a putut observa o creștere cu 40% a volumului tranzacțiilor față de 2018. Printre factorii care au dus la apariția acestui record absolut pe plan local s-au numărat creșterea accesibilității achiziției unei locuințe, creditele ipotecare mai flexibile și investițiile străine.

“Standardele segmentului de consultanță imobiliară în Republica Moldova nu sunt tocmai eficiente, iar percepția clienților asupra agentului imobiliar este una preponderent negativă. Însă, tocmai acestea sunt motivele deschiderii RE/MAX Moldova și, totodată, provocarea pe care ne-o asumăm –  de a spori calitatea serviciilor de consultanță imobiliară și de a crește sănătos piața imobiliară locală, prin intermediul unor profesioniști formați sub umbrela RE/MAX”, a declarat Răzvan Cuc.

“Există pe plan local mai multe companii ce dețin diferite procente din cota de piață și care încearcă să implementeze constant modele eficiente aduse din exteriorul țării, însă noi aducem un sistem testat timp de 47 de ani. Brandul RE/MAX va face istorie pe piața imobiliară din Republica Moldova și ne bucură faptul că avem deja susținerea multor profesioniști din domeniu”, a menționat și Alexei Curti, Co-Președintele RE/MAX Moldova.

La nivel mondial, rețeaua cuprinde 8.000 de birouri aflate în circa 110 țări din întreaga lume. Doar în Europa, brandul este prezent în 38 de țări cu peste 2.000 de birouri.

Citește și: Doar cumpărătorul merge la vizionare, fără familie. Noi reguli în RE/MAX România, după relaxarea măsurilor de distanțare

Citește și: Câte imobile s-au vândut în aprilie în România? DATE OFICIALE

Citește și: Piața imobiliară, restart după COVID-19. Ce se întâmplă cu prețurile?