Educația este extrem de importantă indiferent de domeniul în care activezi, iar ca antreprenor este recomandat să cunoști cât se poate de bine legislația privind protecția consumatorilor. Poți afla toate informațiile de care ai nevoie în munca de zi cu zi din cursul specializat “Protecția consumatorului pentru antreprenori inteligenți”.
Cursul va atinge mai multe subiecte de interes și va include o componentă aplicată, participanții urmând să înțeleagă mai bine legile din domeniu prin intermediul unor exemple concrete oferite de lector.
Prima parte a cursului se va axa pe detalii legate de preinformarea contractuală corectă și de normele privind dreptul consumatorului de a se retrage din contractele la distanță și din contractele negociate în afara spațiilor comerciale. Printr-un modul dedicat, participanții vor primi informații privind căile de atac pe care trebuie să le pună la dispoziția consumatorilor comercianții, atunci când aceștia nu respectă contractul.
Se va realiza, totodată, o analiză detaliată asupra practicilor comerciale neloiale și asupra clauzelor contractuale abuzive. În plus, lectorul va pune în discuție exemple concludente și va explica de ce o clauză poate fi abuzivă într-o situație, dar nu are o astfel de natură în altă situație.
Ultima parte a cursului va fi dedicată soluțiilor alternative de soluționare a litigiilor și informațiilor legate de platforma online de soluționare a litigiilor (ODR), gestionată de Comisia Europeană.
Cursul “Protecția consumatorului pentru antreprenori inteligenți” va fi susținut de Simona Ciucă. Aceasta este doctor în economie, titlu obținut de la Academia de Studii Economice din București. Ciucă este owner-ul agenției imobiliare Real Deal Partners și formator specializat Consumer Law Ready, în București și la Lisabona, program destinat întreprinderilor mici și mijlocii, desfășurat la nivelul întregii UE.
“Ideea cursului de protecția consumatorului revizuit a apărut din numeroase studii individuale și pregătiri cu profesioniști ai domeniului în București sau Lisabona”, explică lectorul. “ANPC are o putere fantastică legiferată, desigur, iar amenzile sunt între 5.000 de lei și pot merge până la închiderea activității până la remedierea problemei descoperite sau amenzi penale”, adaugă Ciucă.
Cursul se va organiza pe 26 noiembrie, în intervalul 9.00-17.00, la Hotelul Christina din București. Prețul unui bilet este de 300 de lei. Sunt disponibile 14 locuri și înscrierile se pot face pe Facebook, prin pagina dedicată evenimentului. O poți accesa AICI.